Tembel İnsan Duası…Mesnevi’den

07.01.2019
2.541
A+
A-
Tembel İnsan Duası…Mesnevi’den

Geçmiş zaman Hz. Davut (a.s.) döneminde köyün birinde fakir bir genç yaşarmış. Küçük yaşta anasını babasını kaybeden bu gence köylü sahip çıkmış ve köyün arkasındaki tepede ona küçük bir ev vermiş. Genç, çalışmaz akşama kadar yatar, köylü yiyecek getirirse yer getirmezse sabaha kadar dua edermiş. Köyün ileri gelenleri kaç defa uyarmışlar, akıl verirlerse de genç, çalışmak istemezmiş. Köylü, gence kızsa da onu beslemekten vazgeçmezmiş. Genç sürekli olarak Allah (c.c) şöyle dua edermiş; “Ya Rab! Çalışsam da çalışmasam da rızkımı verecek olan sensin. Sen yücelerin en yücesi, başı sonu olmayansın. Çalışmadan iş yapmadan bugünkü rızkımı helalinden gönder. Amin!!!”

Zaman böyle akıp giderken günlerden birinde evinde yattığı yerden duasını ediyormuş genç adam. Dışarıda bir gürültü patırdı kopmuş ve kapıdan içeri koca bir öküz girmiş. Duasının yine kabul olduğunu düşünen genç koca öküzü hemen orada kesmiş ve derisini yüzmesi için kasapa götürmüş. O sırada öküzünü kaybeden adam kasapta öküzünü görünce Hz.Davut (a.s)’a gidip şikayetçi olmuş. Hz.Davut (a.s) genci çağırttırıp olayın nasıl olduğunu sormuş. Genç evde yatmakta ve dua etmekte olduğunu, öküzün birden içeri girdiğini ve onu nasıl kesip yediğini tek tek anlatmış. Hz.Davut (a.s) karar vermek için 1 gece boyunca dua edip ibadet edeceğini, yarın falan yerdeki büyük ağacın altında kararını açıklayacağını söylemiş. Ertesi gün köylü kararı duymak için ağacın altında toplanmış. Hz.Davut (a.s) öküzün sahibine dönüp “Sen bu gence öküzü helal edeceksin! Aksini ısrar etmen senin için iyi olmayacak” deyince adam, bunun adalet olmadığını, böyle bir şeyi kabul etmeyeceğini söylemiş. Bunun üzerine Hz.Davut (a.s) köylüye dönerek; “Ey Cemaat! Bu adam geçmiş zamanda bu gencin babasının uşağı idi. Gözünü mal mülk hırsı bürüdü ve sahibini ve karısını öldürüp bu ağacın altına gömdü.Çocuklarını da köyün meydanına bıraktı. Bu yüzden bu adamın bütün malı mülkü bu gencindir. Adamın da yaptıklarından dolayı katli vaciptir.” deyip kenarı çekilmiş. Köylüler ağacın altını kazıp baktıklarında cesetleri ve cesetlerin yanında bir bıçak bulmuşlar. Bıçağın üzerinde adamın ismi yazmaktaymış.

************************************************************************

Allah(c.c) bir şeyi size kısmet etmişse o mutlaka size gelir, kısmet etmemişse yapacak bir şey yoktur. Mal mülk dünya sevdası ve ısrarı adamı darağacına  götürür….

ETİKETLER: , ,
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.